20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A tejet és a tejszínt a citromhéjjal, 2 evőkanál cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett rizst, újra felforraljuk, majd lefedjük, takaréklángra tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután minden hozzávalót előkészítettem, rétegeztem a tortaformába. Először kikentem a formát vajjal és vékonyan megszórtam zsemlemorzsával. Alulra egy sor tésztát tettem amit bevo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olaj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű