20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
Ezek voltak nekem otthon, de lehet más liszttel is próbálkozni, lényeg a kemény állag. 2,5 deci víz / egy kevés marad vissza az edényben, de lisztfüggő/ Géppel dagasztószárral ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pár perc pihentetés után a tészta könnyen süthető. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA káposztát lereszeljük és besózzuk.Pár órát így állni hagyjuk,levet enged ilyenkor Majd a sóból kinyomkodva olajon megpirítjuk. Sózzuk,borsozzuk és ráöntjük a közben megfőtt tés...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű