50 dkg hosszúmetélt
2 dkg zsír
10 dkg mák
10 dkg porcukor
A hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet előmelegített tálra helyezzük és megszórjuk a porcukros mákkal. Igen kellemes ízt adhatunk a mákos tésztának, ha csipetnyi reszelt citromhéjat keverünk a darált mákhoz.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűMegfőzzük a zöldségeket a zöldséglevesben, majd egy kanál zöldséglevessel és az áztatott kesudióval összeturmixoljuk. Ráöntjük a kifőtt tésztára
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű