50 dkg hosszúmetélt
2 dkg zsír
10 dkg mák
10 dkg porcukor
A hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet előmelegített tálra helyezzük és megszórjuk a porcukros mákkal. Igen kellemes ízt adhatunk a mákos tésztának, ha csipetnyi reszelt citromhéjat keverünk a darált mákhoz.
A tésztát hagyományosan kifőzöm. Amíg ez készül, vékony karikára vágom a virslit, ezután kevés forró olajban megfuttatom, majd megszórom pirospaprikával. Egy mélyebb tűzálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt. 2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást alaposan (robotgéppel) elkeverjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és annyi búzadarát, hogy híg masszát kapjunk. 2. Hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű