50 dkg hosszúmetélt
2 dkg zsír
10 dkg mák
10 dkg porcukor
A hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet előmelegített tálra helyezzük és megszórjuk a porcukros mákkal. Igen kellemes ízt adhatunk a mákos tésztának, ha csipetnyi reszelt citromhéjat keverünk a darált mákhoz.
1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk és lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. 2. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBodzavirágot sűrű palacsinlatésztába mártani és olajon megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. 2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. 3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű