Családireceptkönyv.hu

Az olasz ételek rajongóinak, mámorító ragu és renget


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag tészta
50 dkg darált marhahús
1 hagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi bazsalikom
1 fél teáskanálnyi oregánó
15 dkg mozzarella
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a húst és amíg feldobja a levét, pirítjuk. Ekkor felöntjük a paradicsomlével és a paradicsomszószt, a fűszereket is belekeverjük. Kis lángon főzzük, egy kevés vizet önthetünk hozzá, ha szükségesnek tűnik, de nem kell túlságosan szószos legyen. Mikor elkészül a ragu, a leszűrt tésztát is belekeverjük és a tetejére halmozzuk az apróra vagdosott mozzarellát, majd 180 fokos sütőbe tesszük 3-4 percre, hogy a mozzarella ráolvadjon és melegen fogyaszthatjuk is.

Az olasz ételek rajongóinak, mámorító ragu és renget

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csőben sült sonkás tészta
Csőben sült sonkás tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, és pici olajon pár perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölt simára kikeverjük. A tésztát, a t...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis-sajtos hús
Chilis-sajtos hús

A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Cs...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Serpenyős pizza
Serpenyős pizza

Serpenyőbe öntöm, feltétet rápakolom, fedő alatt pici lángon 10-15 perc alatt megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk