PIZZA TÉSZTA(vékony)...Hozzávalók..fél kg liszt,ízlés szerint só,1 dl víz.1,5 dl tej,pici cukor,kevés élesztő.a vizet,tejet kevés cukorral meg langyósíttóm,bele morzsolom az élesztőt.mikkor fel jön a tetejére az élesztő ősze dagasztóm a sós lisztel.majd 2-3 felé veszem,cipókat formázok belőle,olajos deszkán,itt már nem lisztezek csak olajozók.mikkor meg keltek a tészták.tepsibe vagy formába nyújtóm húzkodom,meg kennem paradicsom szósszal,vagy tejföllel,és meg kelesztem újra.ezt a tésztát hűtőben el téve más nap is fel használhatóm.PIZZA TÉSZTA(vastag)...Hozzávalók......fél kg liszt,ízlés szerint só,1 db főt közepes burgonya,1 db tojás,2 dl tej,csipet cukor és élesztő,1 evőkanál olaj,az egészet ősze dagasztjuk. 2 cipót készítünk belőle,ha a tészta lágy lisztet,ha kemény olajat adunk hozzá. a cipókat 1,5 mm re nyújtóm a tepsiben duplájára kelesztem..(én ezt a tésztát szerettem)....És akkor 1 jó szósz recept. az ízlésetekre bízom,miből mennyit tesztek bele.olajban cukrot pirítok világos barnára,apróra vágott hagymát,fokhagymát teszek hozzá,és a fűszereket,én majoránnát.bazsalikomot,kakukk füvet,bazsalikomot,oregánot,zeller és petrezselyem zöldjét,babér levelet,kömény magot,ezeket meg pirítom, és fel öntöm vízzel annyival hogy a cukor fel oldódjon csak benne,és hozzá adom a paradicsom pürét.sót,mivel jól fel főzöm,és teszek bele citromot vagy citrom levet,nyáron zöld paprikát is pirítok bele,és ha meg főtt az egészet le szűröm......Ha valamit ki hagytam akkor írjatok rám.
PIZZA TÉSZTA(vékony)...Hozzávalók..fél kg liszt,ízlés szerint só,1 dl víz.1,5 dl tej,pici cukor,kevés élesztő.a vizet,tejet kevés cukorral meg langyósíttóm,bele morzsolom az élesztőt.mikkor fel jön a tetejére az élesztő ősze dagasztóm a sós lisztel.majd 2-3 felé veszem,cipókat formázok belőle,olajos deszkán,itt már nem lisztezek csak olajozók.mikkor meg keltek a tészták.tepsibe vagy formába nyújtóm húzkodom,meg kennem paradicsom szósszal,vagy tejföllel,és meg kelesztem újra.ezt a tésztát hűtőben el téve más nap is fel használhatóm.PIZZA TÉSZTA(vastag)...Hozzávalók......fél kg liszt,ízlés szerint só,1 db főt közepes burgonya,1 db tojás,2 dl tej,csipet cukor és élesztő,1 evőkanál olaj,az egészet ősze dagasztjuk. 2 cipót készítünk belőle,ha a tészta lágy lisztet,ha kemény olajat adunk hozzá. a cipókat 1,5 mm re nyújtóm a tepsiben duplájára kelesztem..(én ezt a tésztát szerettem)....És akkor 1 jó szósz recept. az ízlésetekre bízom,miből mennyit tesztek bele.olajban cukrot pirítok világos barnára,apróra vágott hagymát,fokhagymát teszek hozzá,és a fűszereket,én majoránnát.bazsalikomot,kakukk füvet,bazsalikomot,oregánot,zeller és petrezselyem zöldjét,babér levelet,kömény magot,ezeket meg pirítom, és fel öntöm vízzel annyival hogy a cukor fel oldódjon csak benne,és hozzá adom a paradicsom pürét.sót,mivel jól fel főzöm,és teszek bele citromot vagy citrom levet,nyáron zöld paprikát is pirítok bele,és ha meg főtt az egészet le szűröm......Ha valamit ki hagytam akkor írjatok rám.
4 nagy darab krumplit megpucoltam majd sós vízben megfőztem....leszűrtem és krumpli nyomón átnyomtam összekevertem 1 evőkanál olajjal és hagytam kihűlni.....mikor kihűlt hozzáadtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fodros nagykockát , mazsolát, beleszórjuk egy tepsibe, vagy jénaiba,. a többi hozzávalót simára keverjük, és a tésztára öntjük.Villával összekeverjük, hogy mindenhol ellepje a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük. A paradicsomokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát sós vízben megfőzöm, majd hagyom hűlni, de még melegen meghámozom, majd összetöröm és összekeverem a tojással, a vajjal és a liszttel, sózom és habzsákba töltöm. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű