45 dkg búzaliszt
5 dkg kristálycukor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 evőkanál Danone natúr joghurt
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez
A lisztet szitáljuk át, majd a többi száraz összetevővel keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojásokat, majd készítsünk belőle dagasztógéppel enyhén ragacsos tésztát.
Hagyjuk langyos helyen lefedve pihenni ½ órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4 mm-es vastagságúra, majd vágjunk belőle rombusz alakú darabokat derelyeszaggatóval. A rombuszok belsejében vágjunk egy kisebb hosszúkás csíkot, és a rombusz egyik csúcsát dugjuk át rajta. 180 °C fokos olajban süssük aranybarnára. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral, és tálaljuk sárgabarack lekvárral.
Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel. A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomóme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFelkarikázzuk a kifliket. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejjel kikeverjük. Meglocsoljuk vele a kifliket. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és nagy...
Elkészítési idő: 1-1,5 Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. 200 °C-ra előmelegített sütőben max 10 perc alatt k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal és a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Ezután kihűtjük egy kicsit, hogy ne ége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű