menu

Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg búzaliszt
5 dkg kristálycukor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 evőkanál Danone natúr joghurt
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet szitáljuk át, majd a többi száraz összetevővel keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojásokat, majd készítsünk belőle dagasztógéppel enyhén ragacsos tésztát.
 
Hagyjuk langyos helyen lefedve pihenni ½ órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4 mm-es vastagságúra, majd vágjunk belőle rombusz alakú darabokat derelyeszaggatóval. A rombuszok belsejében vágjunk egy kisebb hosszúkás csíkot, és a rombusz egyik csúcsát dugjuk át rajta. 180 °C fokos olajban süssük aranybarnára. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral, és tálaljuk sárgabarack lekvárral.

Csörögefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel. A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomóme...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Máglyarakás
Máglyarakás

Felkarikázzuk a kifliket. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejjel kikeverjük. Meglocsoljuk vele a kifliket. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és nagy...

Elkészítési idő: 1-1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. 200 °C-ra előmelegített sütőben max 10 perc alatt k...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncsgolyó
Puncsgolyó

A cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal és a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Ezután kihűtjük egy kicsit, hogy ne ége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk