2 narancs
1 citrom
1 grapefruit
nyírfacukor
étcsokoládé
Zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk a gyümölcsöket. Lábosba tesszük a héjakat annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket. Fölforraljuk, majd leszűrjük és leöblítjük. Ezt
a műveletet még kétszer megismételjük. Az utolsó öblítés után megmérjük a héjak súlyát, és azzal megegyező súlyú cukrot adunk a vízhez.
Újra felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg üvegesen áttetszővé nem válnak
a héjak. Szűrőkanállal rácsra szedjük, és amikor langyosra hűlt, egyesével porcukorba vagy kristálycukorba forgatjuk. Szellős helyen szárítjuk.
Önmagában vagy olvasztott csokoládéba mártva fogyaszthatjuk.
Apróra vágva lezárt üvegben hosszú ideig tárolhatjuk, süteményekhez használhatjuk.
2-3 mm vastag legyen 180C --8 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ennek a keveréknek a felét egy sütőpapirral bélelt, közepes méretű tepsibe egyenletesen belehintjük. Ennek a tetejére...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű