2 narancs
1 citrom
1 grapefruit
nyírfacukor
étcsokoládé
Zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk a gyümölcsöket. Lábosba tesszük a héjakat annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket. Fölforraljuk, majd leszűrjük és leöblítjük. Ezt
a műveletet még kétszer megismételjük. Az utolsó öblítés után megmérjük a héjak súlyát, és azzal megegyező súlyú cukrot adunk a vízhez.
Újra felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg üvegesen áttetszővé nem válnak
a héjak. Szűrőkanállal rácsra szedjük, és amikor langyosra hűlt, egyesével porcukorba vagy kristálycukorba forgatjuk. Szellős helyen szárítjuk.
Önmagában vagy olvasztott csokoládéba mártva fogyaszthatjuk.
Apróra vágva lezárt üvegben hosszú ideig tárolhatjuk, süteményekhez használhatjuk.
Készítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...
Elkészítési idő: 20+30sütés Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a fele cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérséklet vajat, a csokoládét és tovább keverjük. A maradék cukorral felvert tojásbabbal lazítjuk. A massza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz