menu

Családireceptkönyv.hu

Kandírozott citrushéj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 narancs
1 citrom
1 grapefruit
nyírfacukor
étcsokoládé

Elkészítés:


Zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk a gyümölcsöket. Lábosba tesszük a héjakat annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket. Fölforraljuk, majd leszűrjük és leöblítjük. Ezt
a műveletet még kétszer megismételjük. Az utolsó öblítés után megmérjük a héjak súlyát, és azzal megegyező súlyú cukrot adunk a vízhez.

Újra felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg üvegesen áttetszővé nem válnak
a héjak. Szűrőkanállal rácsra szedjük, és amikor langyosra hűlt, egyesével porcukorba vagy kristálycukorba forgatjuk. Szellős helyen szárítjuk.

Önmagában vagy olvasztott csokoládéba mártva fogyaszthatjuk.

Apróra vágva lezárt üvegben hosszú ideig tárolhatjuk, süteményekhez használhatjuk.

Kandírozott citrushéj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Almás pite/Zserbó,2 rétegű(sok tojásos)
Almás pite/Zserbó,2 rétegű(sok tojásos)

Az alapanyagokat összekeverjük egy tálban, picit pihentetjük (ez a tészta folyós lesz). Utana egy közepes tepsit kikenunk zsírral es teszünk bele sutopapirt is(én azt is be szoktam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Amandine
Amandine

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei. Galbenusurile mixate se amesteca usor cu al...

Elkészítési idő: 2óra 40perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar sajkrémes barackos süti
sajkrémes barackos süti

A tészta hozzávalóit jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk./sűrű tészta/ Ráfektetjük a félbevágott őszibarackokat. /Én negyedeltem őket/ A krém hozzávalóit össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz vajkrém
Olasz vajkrém

Elkészítés: 1. Öntsünk 100ml vizet egy edénybe és adjunk hozzá 250g cukrot. Oldjuk fel a cukrot a vízben majd melegítsük 118-120C fokosra. 2. Verjük kemény habbá a fehérjét é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk