1 nagyobb vagy 2 kisebb főtt cékla
20 dkg liszt
10 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor ??!!
3 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl olaj
10 dkg étcsokoládé
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A céklát konyhai késes robotgépben felaprítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót és a többi hozzávalót, kivéve az olajat és a csokoládét. Krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk előbb az olajat, azután a csokoládét. 1 literes hosszúkás formába öntjük, és 1 óra alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk kihűlni. Szeletelve, tejszínhabbal vagy ízlés szerinti fagylalttal, illetve krémmel tálaljuk.
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Mikor már szép egynemű a tészta lisztezett deszkán cipót formázunk belőle s folpakba csomagoljuk. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alap elkészítése: A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kifli formákba (fémforma legyen!!) lazán belenyomkodjuk, megsütjük, végül sarkait csoki mázba mártogatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű