1 nagyobb vagy 2 kisebb főtt cékla
20 dkg liszt
10 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor ??!!
3 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl olaj
10 dkg étcsokoládé
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A céklát konyhai késes robotgépben felaprítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót és a többi hozzávalót, kivéve az olajat és a csokoládét. Krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk előbb az olajat, azután a csokoládét. 1 literes hosszúkás formába öntjük, és 1 óra alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk kihűlni. Szeletelve, tejszínhabbal vagy ízlés szerinti fagylalttal, illetve krémmel tálaljuk.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásoknak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéből csipet sóval és 5 dkg porcukorral kemény habot verünk. A tojás sárgákat habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Elkészítés:a befőttlé felében elkeverjük langyosan a zselatint(főzni nem szabad)majd hozzáadjuk a többi befőtt levet+a mézet és citromlevet.Kicsit hűl és a vízzel kiöblített szili...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTizenöt dkg kristálycukrot leöntünk nem egészen 1 dl vízzel és sűrű sziruppá főzzük. Beleteszünk 10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad. A tűzről l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű