40 dkg liszt
20 dkg margarin
1 egész tojás
1 tejföl
citromhéj
1 sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 kg túró/alma/mák
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
6 egész tojás
szemlemorzsa
A tészta kicsit több, mint a felét a tepsi aljába nyújtjuk, a többit csíkokba sodorva a töltelékre rácsozzuk.
A túró alá, a tésztára baracklekvárt kenünk.
1. Alaposan összekeverünk 25 deka réteslisztet egy fél sütőporral, egy fél citrom reszelt héjával, meg 22 deka porcukorral, és a felét öt deka vajjal kikent, közepes nagyságú tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokit darabokra tördeljük, lábasba tesszük, belekeverjük a diót, mogyorót és a likőrt. A tejszínt felforraljuk és a csokis dióra öntjük. Addig keverjük, míg a csoki felolvad,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMascarpone kell hozzá
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű