40 dkg liszt
20 dkg margarin
1 egész tojás
1 tejföl
citromhéj
1 sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 kg túró/alma/mák
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
6 egész tojás
szemlemorzsa
A tészta kicsit több, mint a felét a tepsi aljába nyújtjuk, a többit csíkokba sodorva a töltelékre rácsozzuk.
A túró alá, a tésztára baracklekvárt kenünk.
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát mossuk meg, hámozzuk és reszeljük le. Ízesítsük az alma érettségétől (édességétől) függően cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, keverjük el és hagyjuk addig álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 28 cm tortaformába, ami fontos, hogy ne legyen kapcsos, beledarabolom a vajat, beleszórom a cukrot, belecsorgatom a mézet és a vanília kikapart magját. Lassú tűzön megolvasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű