Hozzávalók:
20 dkg disznózsír
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
4 evőkanál gríz
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.
A kicsontozott csirkemelleket sóval, szerecsendióval bedörzsöljük, másnapig hűtőbe tesszük. 5 dkg vajon átsütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Időnként megforgatjuk. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet összekeverjük a tojások sárgájával, a megolvasztott margarinnal, cukorral, tejjel, sóval. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén beleforgatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta szórásához: 1evk búzadara sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. felvert tojással a tetejét megkenjük 180fokon kb.30percig sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű