120 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék (kelt tészta helyettesítő liszt ITT!)
30 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
3 db tojás (151 g)
1 tk. házi vaníliás eritrit (eritrit ITT! / vanília őrlemény ITT!)
1/2 tk. citromhéj (citromhéj ITT!)
Töltelék
60 g darált dió (ha megpirítod előtte, intenzívebb lesz az íze, ezért elég ennyi)
10 g Szafi Fitt útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
150 g cukormentes sárgabarack lekvár (sárgabarack lekvár ITT!)
2 ek. víz
30 g Szafi Fitt eritrit (eritrit ITT! , a lekvár édességétől és mennyiségétől függően lehet több vagy kevesebb)
Tészta:
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk 3 db egyforma részre a tésztát.
Ezeket egyenként 18*12 cm-es téglalapra nyújtsuk ki (2 szilikonos zsírpapír közt, ha ragadna a tészta szórjunk alá bambuszrostlisztet). Nem kell ekkora formába rakni majd, mert sűrű lesz a töltelék és nem fog kifolyni, tehát ez a kicsi adag is süthető simán a nagyobb tepsin.
Töltelék:
Mindent összekeverünk, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet, így nem folyik ki a töltelék.
Míg a tészta pihen el lehet készíteni a tölteléket is, ami addig sűrűsödik, míg az első lapot kinyújtjuk.
A tölteléket 2 részre osztjuk, majd megkenjük az egyenként kinyújtott lapokat és egymásra helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 10 percig, majd sima sütéssel további 20 percig sütjük. Szépen meg fog barnulni a felső lap. :)
FONTOS!
A felső lapot nagyobbra kell nyújtani, mert sütés közben a hagyományos hasonlóan összeugrik.
Még langyosan vonjuk be a paleo csokival, így szépen elterül rajta és könnyebb elkenni.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe!
Tészta: A lisztet a vajjal, a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon. Két részre osztjuk, hűtőbe tesszük fél órára. Tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent beledobunk egy magasabb falú lábosba, és alacsony lángon kb. 40-50 percig főzzük. Nem kell aggódni: habzik és bugyborog, de ha húszpercenként ránézünk és átkeverjük, bőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű