25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1 kisebb citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
2 kg alma
2 csomag vaníliás cukor
pici cukor
fahéj
citrom héja/lé
A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom majd 2 cipóra osztom. Az egyik cipó lehet nagyobb, az lesz majd az alsó tészta. Amíg pihen elkészítem a tölteléket. Az almákat megpucolom, lereszelem. Egy lábasban a kinyomkodott almát kicsit megfonnyasztom, és hozzáadom a vaníliás cukrot a fahéjat. Ha túl édes az alma citromlevet ha túl savanykás akkor cukrot adok hozzá.
Egy közepes méretű,magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A nagyobb bucit veszem elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele alma. Szépen elteregetem az alján Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonlóméretűre nyújtom, a félkész süti tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, tojásfehérjével megkenegetem és mehet is a sütőbe. :)
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt vajat, a mákot, a felvert tojást és a reszelt citrom héjat, majd jól összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órán át p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónát. Ízesítjük rummal és mézzel. Annyi tejfölt kanalazunk hozzá, hogy könnyen alakítható tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű