Családireceptkönyv.hu

Angol répatorta


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tésztához
4 db tojás (egész)
300 g nádcukor
280 ml napraforgó olaj
360 g rétesliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
600 g sárgarépa (durvára reszelve)
200 g mazsola (világos, arany mazsola darabolva)
200 g dió (apróra darabolva)
2 narancsból nyert narancshéj (lereszelve)
krémhez
250 g mascarpone
50 g vaj
150 g porcukor
1 narancsból nyert narancshéj (lereszelve)

Elkészítés:


Tészta
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat.
Egy nagy tálba verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot, és krémesre keverjük ki.
Egy másik tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport és a fűszereket keverjük jól össze, majd ezt a keveréket óvatosan adagoljuk hozzá a tojásos krémhez, és simára keverjük el.
A finomra reszelt répát, darabolt mazsolát és az apróra vágott diót és a narancshéjat egy tálba keverjük össze, majd ezt keverjük bele a lisztes masszába.
Öntsük a keveréket a tepsibe, és süssük tűpróbáig (150-160 fokon kb. 30-40 perc). Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
Keverjük össze a krémsajtot, vajat, porcukrot és a narancshéját, és kenjük meg vele a sütemény tetejét.
Díszítésnek diót, fahéjat vagy narancshéjat ajánlok.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 45x35x3 cm

Angol répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSokoládés püspökkenyér
Avatar Tamás Fésüs Kedvelnék Avatar Miklós Fésüs Kedvelnék
CSokoládés püspökkenyér

A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcsös rizsfelfújt
Gyümölcsös rizsfelfújt

A rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

A margarint a porcukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pudingport. Kicsi golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral fedett tepsire tess...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk