Tészta: 4 tojás sárgáját, 20 dkg porcukorral, 20 dkg rámával, 1 vaníliáscukorral, citromhéjjal habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg rétes lisztet, 1 kávés kanál szódabikarbónát, és a 4 tojás keményre vert fehérjét, megsütjük és kihűtjük.
Citromos máz:
14 dkg porcukor átszitálva, 1 evőkanál forróvíz, 2 evőkanál citromlé, 1 kávés kanál olaj, ha megszilárdult, kevés csokival megrácsozzuk.
. Én 1,5 adag citrom mázat csináltam, majd kiszaggattam..
A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk a tejet lassanként öntjük hozzá ,attól függ milyen a tészta állaga, 3 lapba nyújtjuk, és sütőpapíros nagy tepsiben, előmelegített sütőben aranys...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepeslink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű