35dkg liszt
-5 tojássárgája
-1 kiskanál méz
-csipet só
-1 citrom reszelt héja
- ek.citromlé
-tejfel
Annyi tejfellel gyurtam össze hogy közepes keménységü tésztát kapjak
Letakarva pihentettem fél orát majd vékonyra nyujtottam
Derelyemetszövel kisujjnyi vastagságu csikokat vágtam csomót kötöttem rájuk
Bö forró olajban kisütöttem. Vaníliás porcukoral böségesen hintettem
Szakács: babi
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felverjük a 4 tojást a rummal vagy brandyvel, kevés sütőporral. 2. 1/2 liter vizet felforralunk, amikor lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. 3. A tűzről levéve nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSerpenyőben megolvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne a meghámozott, felszeletelt almát, rövid ideig pároljuk, majd félretesszük hűlni. Egy tálban összekeverjük a szár...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és összegyúrjuk a masszát. 2. Egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes