35dkg liszt
-5 tojássárgája
-1 kiskanál méz
-csipet só
-1 citrom reszelt héja
- ek.citromlé
-tejfel
Annyi tejfellel gyurtam össze hogy közepes keménységü tésztát kapjak
Letakarva pihentettem fél orát majd vékonyra nyujtottam
Derelyemetszövel kisujjnyi vastagságu csikokat vágtam csomót kötöttem rájuk
Bö forró olajban kisütöttem. Vaníliás porcukoral böségesen hintettem
Szakács: babi
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsi hátán megsütjük és félretesszük. A másik lapot vajazott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) fektetjük...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy 18 centiméter átmérőjű, belül lyukas, kapcsos tortaforma alját béleljük ki folpackkal. A babapiskótákat törjük félbe, mártsuk bele tejbe, majd rakjuk sorba a tortaforma alján....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű