Tészta:
20 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás sárgája
1 citrom héja+ leve
1 csom. sütőpor
Töltelék:
75 dkg túró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 evőkanál búzadara
1 csom. mazsola
citrom héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Majd 180-200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tölteléket összeállítjuk, csomómentesre keverjük. Mielőtt teljesen megsül a tészta, kivesszük és a túrós tölteléket rárakjuk. Majd a 6 tojás fehérjét habbá verjük és azt is rákenjük a túró tetejére. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 120 fokon rászárítjuk. Amikor már van egy kis barna színe a habnak, kivesszük. Ez kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.
Lehet még vékonyan baracklekvárt kenni a lap és a túrós töltelék közé.
Egy villával összetörjük a túrót és a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A szilikon forma aljába helyezzük a barack szeleteket, majd ráöntjük a túrós masszát. 190 fokon 50 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd szórjunk rá egy kis lisztet. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vizet és a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű