Tészta:
20 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás sárgája
1 citrom héja+ leve
1 csom. sütőpor
Töltelék:
75 dkg túró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 evőkanál búzadara
1 csom. mazsola
citrom héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Majd 180-200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tölteléket összeállítjuk, csomómentesre keverjük. Mielőtt teljesen megsül a tészta, kivesszük és a túrós tölteléket rárakjuk. Majd a 6 tojás fehérjét habbá verjük és azt is rákenjük a túró tetejére. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 120 fokon rászárítjuk. Amikor már van egy kis barna színe a habnak, kivesszük. Ez kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.
Lehet még vékonyan baracklekvárt kenni a lap és a túrós töltelék közé.
Az alapanyagokat kézi mixerrel kell kikeverni, majd a tortaformába helyezett piskótán eloszlatni. Míg a gyümölcsöket előkészítem, a torta a hűtőben pihen. Ehhez a tortához málnát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűliszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojást, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzekből nem túl kemény tésztát kell gyúrni, ha szükséges tejföl hozzáadásával.(kb. 1-2 dl) 1/2 cm vastagra nyújtani, formázni, szaggatni. A tetejét tojással megkenjük. Kizsírozott...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük a sóval, szódabikarbónával. A kókuszolajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőt, tojást, kézi habverővel összekeverjük, majd apránként belekeverjük a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű