Tészta:
20 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás sárgája
1 citrom héja+ leve
1 csom. sütőpor
Töltelék:
75 dkg túró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 evőkanál búzadara
1 csom. mazsola
citrom héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Majd 180-200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tölteléket összeállítjuk, csomómentesre keverjük. Mielőtt teljesen megsül a tészta, kivesszük és a túrós tölteléket rárakjuk. Majd a 6 tojás fehérjét habbá verjük és azt is rákenjük a túró tetejére. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 120 fokon rászárítjuk. Amikor már van egy kis barna színe a habnak, kivesszük. Ez kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.
Lehet még vékonyan baracklekvárt kenni a lap és a túrós töltelék közé.
A palacsinta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük, majd a tojást, a tejet, az olajat és a vizet is hozzáadjuk, csomómentesre kavarjuk. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe és a megsz...
Elkészítési idő:Tészta: Kezdjük azzal, hogy elkészítjük a margarint. Ha nincs leveles margarinunk, amit húzó margarinnak is hívnak és általában nagy tételben lehet kapni (szóval kis háztartások...
Elkészítési idő:25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható té...
Elkészítési idő: