Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rákóczi Túrós


Írta:

Elk. idő: 1óra 30 perc
Adag: 25 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás sárgája
1 citrom héja+ leve
1 csom. sütőpor
Töltelék:
75 dkg túró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 evőkanál búzadara
1 csom. mazsola
citrom héja

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Majd 180-200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tölteléket összeállítjuk, csomómentesre keverjük. Mielőtt teljesen megsül a tészta, kivesszük és a túrós tölteléket rárakjuk. Majd a 6 tojás fehérjét habbá verjük és azt is rákenjük a túró tetejére. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 120 fokon rászárítjuk. Amikor már van egy kis barna színe a habnak, kivesszük. Ez kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet még vékonyan baracklekvárt kenni a lap és a túrós töltelék közé.

Rákóczi Túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos-túrós süti
Barackos-túrós süti

Egy villával összetörjük a túrót és a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A szilikon forma aljába helyezzük a barack szeleteket, majd ráöntjük a túrós masszát. 190 fokon 50 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kétszínű epreske
Kétszínű epreske

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Menzás piskóta csokiszósszal (Sóbors)
Menzás piskóta csokiszósszal (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd szórjunk rá egy kis lisztet. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vizet és a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk