1 doboz babapiskóta, kevés rum, étcsokoládé, tejszínhab, 3 dl tej, 1 csapott evőkanál liszt,
A babpiskótát darabokra törjük, mély tálba rakjuk, kevés rummal meglocsoljuk, majd meleg csokoládé öntettel borítjuk. Amikor kihűlt, tejszínhabbal vonjuk be.
Csokoládé öntet készítése.
5 dkg. étcsokoládét gőzön felolvasztunk. Utána 3 dl tejjel felengedjük, egy kis tejben 1 csapott kanál lisztet kikeverünk. és folyamatos keverés mellett, a kakaóval kevert tejhez hozzáadjuk. Ezután gőz felett felfőzzük olyan sűrűre, hogy önthető legyen.
Összegyúrjuk. 6 lapot sütünk tepsi hátán. Megfőzzük a krémhez valókat, majd melegen belekeverjük a margarint. Ezzel töltjük a lapokat. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. Az első négy hozzávalót összedolgozzuk. A vajat hozzáadva tovább keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a tojás sárgáját. Kivajazott sütőformába n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű