50 dkg.liszt
10 dkg.cukor
20 dkg.zsir
1 tojas
1 kis doboz tejfol
1 tasak sutopor
1, 20 dkg szilva
3 tasak vanilia pudingpor(fozos)
cukor
fahej
A szilvat kimagozzuk es darabokra vagjuk
Keves vizzel es cukorral foni tesszuk (cukor izles szerint)
Amikor szinte puha hoozza adjuk a keves vizzel feloldott pudingport
Hozza adjuk a fahejat is
Par percig meg fozzuk amig besurusodik
Hulni tesszuk
Ossze gyurjuk a tesztahoz valokat: a sutoporral elkevert lisztet,zsirt,tojast,tejfolt,cukrot
A teszta ne legyen kemeny
Hutobe tesszuk legalabb egy fel orara
Akkor kettobe vagjuk
Kinyujtjuk az elso lapot es ki olajozott es lisztezett tepsibe tesszuk
Rea boritjuk a szilvas masszat
Utana kinyujtjuk a masodik lapot es rea helyezzuk a szilvara
A szeleit el egyengetjuk egy kessel,hogy a toltelek ne follyon ki
Kozepes tuznel sutjuk
Meg melegen meghinteni porcukorral
Ha kisült, éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.) A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, 1 napig hűtőben pihentetni. 3 mm-re nyujtani, 180C-on 10 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 50 dkg mélyhűtött vajastésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsírozott tepsi hátán megsütjük, majd kettévágjuk. 2. Egy lapot megfordítunk, tortabevonóval megkenjük és fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszedolgozzuk a hozzávalókat, 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Két egyforma lapot nyújtunk, egymásra fektetjük és felcsavarjuk. 1-2 órát hűtőben pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű