4bögre liszt (1kg)
1kis pohár tejfölnek megfelelő zabtej és a készítésekor fennmaradó zabpehyely keveréke
2evőkanál só
25dkg házi zsír
1kocka élesztő
3tojás
Pici só
A lisztet bele öntöm egy kelesztő tálba,mélyedést csinálok a közepébe,bele morzsolom az élesztőt meg a cukrot
A zabtejfölt fellangyosíz és az élesztőhöz adom. Kicsit hagyom az élesztőt futni.
Ezután a maradék hozzávalóval összegyúrom.
Egy éjjelt hidegen hagyom kelni.
Kinyújtom,szaggatom, tojást kenel a tetejére és sajttal megszórom.
Alul-felül sütési fnkción 16°C-on sütöm.
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 - as kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaphoz a vajat jó alaposan összemorzsoljuk a száraz alapanyagokkal, végül a kávéval. A töltelékhez gépi habverővel kicsit habosítjuk az alapanyagokat. Alufólián téglalap alak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a kókusztejszínt, olajat és az eritritet egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Kisebb tallérokat (b. 5-6 centi átmérőjű) formáztam belőle és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyed...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes