4bögre liszt (1kg)
1kis pohár tejfölnek megfelelő zabtej és a készítésekor fennmaradó zabpehyely keveréke
2evőkanál só
25dkg házi zsír
1kocka élesztő
3tojás
Pici só
A lisztet bele öntöm egy kelesztő tálba,mélyedést csinálok a közepébe,bele morzsolom az élesztőt meg a cukrot
A zabtejfölt fellangyosíz és az élesztőhöz adom. Kicsit hagyom az élesztőt futni.
Ezután a maradék hozzávalóval összegyúrom.
Egy éjjelt hidegen hagyom kelni.
Kinyújtom,szaggatom, tojást kenel a tetejére és sajttal megszórom.
Alul-felül sütési fnkción 16°C-on sütöm.
Elkészítése: A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverj...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem. Először a krémet készítem el. Ehhez a tojássárgát a cukorral, vaníliás cukorral és étkezési keményítővel habossá keverem. Egy külön edényben a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. A következő krémet öntjük köréje: A margarint a két fajta cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű