8 tojás
8 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál liszt
A 8 tojás sárgáját a 8kanál kristálycukorral kikeverjük(robottal)
A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A Tojásfehérjehabhoz apránként hozzá kanalazzuk a 12 evőkanál átszitált lisztet,és a sárgájás cukrot és óvatosan kevergetve elegyítjük.
Előmelegített sütőben közepes lángon,sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20 perc alatt készre sütjük.Még melegen levesszük a sütőpapírt a piskótáról.
A tésztából piskótát sütünk. A csokit vízgőz fölött megolvasztom, közben felverem a tojásokat a cukorral, belekeverem a vaníliás cukrot és a kakaót, majd ezt hozzáöntöm a megolvas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a szorbittal, csipetnyi sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és 2 kanál tejföllel, míg gyúrható tésztává nem állt össze. 2 órát hűtőben pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...
Elkészítési idő: 1,5 óra kb Nehézség: Könnyű