1 dl tej
4 dkg margarin (vagy vaj)
1 ek gríz
4-5 dkg cukor
6 dkg kókuszreszelék
csoki a bevonáshoz
Tejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük.
Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm vastagságban, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha lehűlt, felvágjuk, és olvasztott csokival bevonjuk.
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle. Krém: ½ liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 evőkanál kakaóval, 20 dkg cukorral összefőzünk. A főtt krémbe 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta ugyanúgy készül, mint a hagyományos kosárkánál, csak most picit emelt adagban, hogy kissé vastagabbak legyenek a kosarak. A cél az volt, hogy a 40 formámat telesüssem - íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű