Tészta: 30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
Almatöltelék: 2 kg alma, cukor, fahéj, 2 csomag vaníliás cukor
Meggytöltelék: 2 üveg meggybefőtt, 3 evőkanál cukor, 6 dl meggylé, 1,5 csomag vaníliás pudingpor
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.
Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni.
A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet.
A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 fokon kb 35 percig sütöm. Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
- Az alappal kezdjük: előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A formát vajazzuk ki, majd szórjuk körbe kakaóporral. - A csokit megolvasztju...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kalácsot felszeleteljük. A szilvákat kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd összekeverjük a szilvalekvárral A tojások sárgáját a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű