menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg finom liszt
15 dkg zsír
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja

Bevonáshoz:
30 dkg csokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összegyúrom,gyorsan de alaposan.Majd hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Másnap,nyújtom perec szaggatóval szagatom 180 fokon sütöm.
A csokoládét gőz fölött olvasztom az olajjal,és egyesével áthúzom a pereceket.
Ha azt akarom,hogy hullámos legyen a teteje ráfújunk erősen minden ötödik után.

Csokis perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Zserbó Kláritól
Zserbó Kláritól

A lisztet a cukorral, sütőporral, margarinnal és a tojással eldolgozni, majd a megkelt élesztőt hozzáadni. A tésztát 3 részre osztjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Habos-diós
Habos-diós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lipcsei aranykrémes
Lipcsei aranykrémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, vég...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarkedli
Tarkedli

Az élesztőt langyos tejjel megfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, a csipet sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a villával felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk