35 dkg finom liszt
15 dkg zsír
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
Bevonáshoz:
30 dkg csokoládé
3 evőkanál olaj
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összegyúrom,gyorsan de alaposan.Majd hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Másnap,nyújtom perec szaggatóval szagatom 180 fokon sütöm.
A csokoládét gőz fölött olvasztom az olajjal,és egyesével áthúzom a pereceket.
Ha azt akarom,hogy hullámos legyen a teteje ráfújunk erősen minden ötödik után.
Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral, kakaóval, a sütőporral és a margarinnal majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat és a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóval és cukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. Letakarva 30 percre hűtőbe tesszük. A pihentet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint jól kikeverjük, majd belerakjuk a többi hozzávalókat, tésztát gyúrunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Majd telerakjuk barackkal, alá egy kis grízt szoktam szórni. B...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű