menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros linzervirágok habkarikával


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!

Habhoz:
1 tojásfehérje
50 g porcukor átszitálva

Elkészítés:


A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel verni, és a porcukrot több adagban keverjük hozzá. Egészen addig verjük amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
Töltsük csillagcsőrös habzsákba.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a habbal díszítjük sütőpapiros tepsin 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt akkor egy sima és egy habkarikás süteményt lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kis lekvárt.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is! 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lekváros linzerkarika, karácsonyi kötelező, kedvenc aprósüteményünk. Eredeti receptet itt találjátok. Most egy olyat mutatok aminél a tojásfehérjét azonnal fel is használhatjuk a süteményhez, sőt még finomabbá és mutatósabbá tehetjük vele.

Lekváros linzervirágok habkarikával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zongorabillentyű
Zongorabillentyű

A tésztának az anyagait összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra. A diót összekeverjük a porcukorral és annyi lekvárral, hogy jól kenhető masszát kapjunk (ne legyen fol...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brownie
Brownie

A csokit és a vajat vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd bele a cukrot. Ha ezzel megvolnánk, vegyük le a vízgőzről, és hagyjuk hűlni egy kb 5 percet. A tojásokat egyesével, fakan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Darázsfészek
Diós - Darázsfészek

1. A tésztához az élesztőt a kockacukorral,1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és megkelesztjük (kovászt készítünk). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Orosz almatorta
Orosz almatorta

A sütőt előmelegítjük 180 fokon. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük. Egy tálban habosra keverjük a tojást a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk