30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
Habhoz:
1 tojásfehérje
50 g porcukor átszitálva
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel verni, és a porcukrot több adagban keverjük hozzá. Egészen addig verjük amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
Töltsük csillagcsőrös habzsákba.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a habbal díszítjük sütőpapiros tepsin 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt akkor egy sima és egy habkarikás süteményt lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kis lekvárt.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is! 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
A lekváros linzerkarika, karácsonyi kötelező, kedvenc aprósüteményünk. Eredeti receptet itt találjátok. Most egy olyat mutatok aminél a tojásfehérjét azonnal fel is használhatjuk a süteményhez, sőt még finomabbá és mutatósabbá tehetjük vele.
A tésztának az anyagait összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra. A diót összekeverjük a porcukorral és annyi lekvárral, hogy jól kenhető masszát kapjunk (ne legyen fol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csokit és a vajat vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd bele a cukrot. Ha ezzel megvolnánk, vegyük le a vízgőzről, és hagyjuk hűlni egy kb 5 percet. A tojásokat egyesével, fakan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához az élesztőt a kockacukorral,1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és megkelesztjük (kovászt készítünk). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokon. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük. Egy tálban habosra keverjük a tojást a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű