30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
Habhoz:
1 tojásfehérje
50 g porcukor átszitálva
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel verni, és a porcukrot több adagban keverjük hozzá. Egészen addig verjük amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
Töltsük csillagcsőrös habzsákba.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a habbal díszítjük sütőpapiros tepsin 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt akkor egy sima és egy habkarikás süteményt lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kis lekvárt.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is! 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
A lekváros linzerkarika, karácsonyi kötelező, kedvenc aprósüteményünk. Eredeti receptet itt találjátok. Most egy olyat mutatok aminél a tojásfehérjét azonnal fel is használhatjuk a süteményhez, sőt még finomabbá és mutatósabbá tehetjük vele.
A kissé felolvasztott vajhoz hozzáadom a cukrot, kikeverem. Beleteszem a tojást, a picike sót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a lisztet, egy mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, közben egy lábasba beletesszük a lisztet, a pudingport és a kakaót, összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a margarin kockát, jól összekeverjük, végül hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük az 1 csapott evőkanál cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk. A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű