(mérce = 1 bögre 2,5 dl):
1 bögre tej
2/3 bögre cukor
7 g (1 zacskó) szárított élesztő
10 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1 tk citromhéj
1/2 teáskanál só
4 1/4 bögre liszt
A töltelékhez:
50 dkg fagyasztott málna
1/3 bögre porcukor
4 ek kukoricakeményítő
A mázhoz:
1 bögre porcukor
1 ek citromlé
1 dl tejszín
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel.
Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a málnát. Feltekerjük a tésztát, és 3-4 centi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, szorosan egymás mellé, majd 170 fokon megsütjük.
A porcukrot elkeverjük a citromlével és a tejszínnel, majd 30 másodperc alatt megmelegítjük a mikróban 750 watton.
Ezzel a mázzal locsoljuk meg a kész csigákat még a tepsiben.
Langyosan, vagy hidegen a legfinomabb.
A cukrot, a tejet és a vajat melegítsük össze, keverjük el, majd adjuk a dióhoz. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot vagy rum aromát. Ha folyékony a töltelék, akkor tegyünk bele még egy k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűNagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű