(mérce = 1 bögre 2,5 dl):
1 bögre tej
2/3 bögre cukor
7 g (1 zacskó) szárított élesztő
10 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1 tk citromhéj
1/2 teáskanál só
4 1/4 bögre liszt
A töltelékhez:
50 dkg fagyasztott málna
1/3 bögre porcukor
4 ek kukoricakeményítő
A mázhoz:
1 bögre porcukor
1 ek citromlé
1 dl tejszín
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel.
Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a málnát. Feltekerjük a tésztát, és 3-4 centi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, szorosan egymás mellé, majd 170 fokon megsütjük.
A porcukrot elkeverjük a citromlével és a tejszínnel, majd 30 másodperc alatt megmelegítjük a mikróban 750 watton.
Ezzel a mázzal locsoljuk meg a kész csigákat még a tepsiben.
Langyosan, vagy hidegen a legfinomabb.
Az 1 dkg kókuszzsír és a csokoládé kivételével egy edényben összemelegítjük az összes hozzávalót. Bocs., a liszteket is a végén adjuk hozzá. 175 fokra előmelegített sütőben sütőpap...
Elkészítési idő:TÖLTELÉK: A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet. TÉSZTA: A margarint a sütőporos liszttel el...
Elkészítési idő: 70 percA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: