50g kókuszliszt
180g mandulaliszt
250g liszt (60 g kőles, 50 g durum, 50 g kékbúza, 70 g tk tönköly)
200g vaj
150g zsír
150g méz
400-550g aszalt gyümölcs
50g darabolt dió, pisztácia
30g marcipán
4ek rum
40g étcsoki
1kk szódabikarbona
6 tojás szétválasztva
Az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk kókusz liszttel elkeverjük h ne ragadjon az össze,bele rakjuk a darabolt diót, marcipánt,étcsokit. A tojássárgáját elkeverjüka vajjal, zsírral, mézzel, rummal és a lisztekke szódabikarbonával. Hozzá adjuk az aszalt gyümölcsöket, majd a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt őzgerinc fomába rakjuk és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük.
A tésztát kivettem a hűtőből, és rövid ideig pihentettem a konyhapulton. Közben 3 tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam a kétféle cukrot, és fény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládét és a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliarudat és citrom és narancshéjjal ízesítjük. Egy másik edényben a lisztet elkeverjük a cukorral és a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, van. cukorral jó sűrű habosra verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert zsemlemorzsát, majd a diót, csokit, mazsolát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A t...
Elkészítési idő: kb: 1óra Nehézség: Könnyű