50g kókuszliszt
180g mandulaliszt
250g liszt (60 g kőles, 50 g durum, 50 g kékbúza, 70 g tk tönköly)
200g vaj
150g zsír
150g méz
400-550g aszalt gyümölcs
50g darabolt dió, pisztácia
30g marcipán
4ek rum
40g étcsoki
1kk szódabikarbona
6 tojás szétválasztva
Az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk kókusz liszttel elkeverjük h ne ragadjon az össze,bele rakjuk a darabolt diót, marcipánt,étcsokit. A tojássárgáját elkeverjüka vajjal, zsírral, mézzel, rummal és a lisztekke szódabikarbonával. Hozzá adjuk az aszalt gyümölcsöket, majd a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt őzgerinc fomába rakjuk és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük.
Fél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrós...
Elkészítési idő:Tojásokat ketté választom, fehérjét kemény habbá verem ,sárgájához: cukor,rum+vaníliaaroma,margarin,habosra keverem,a tejből picit hozzáadva még habosabbá simábbá dolgozom,aztán me...
Elkészítési idő:A 2 tojas feherjet a 1/2 pohar cukorral kemeny habba verjuk. Hozzaadjuk a 2 ek porcukrot es a kokuszreszeleket, de nem egyszerre, hanem 3 adagra osztva. Minden adag reszelek utan...
Elkészítési idő: