Családireceptkönyv.hu

Püspökkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50g kókuszliszt
180g mandulaliszt
250g liszt (60 g kőles, 50 g durum, 50 g kékbúza, 70 g tk tönköly)
200g vaj
150g zsír
150g méz
400-550g aszalt gyümölcs
50g darabolt dió, pisztácia
30g marcipán
4ek rum
40g étcsoki
1kk szódabikarbona
6 tojás szétválasztva

Elkészítés:


Az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk kókusz liszttel elkeverjük h ne ragadjon az össze,bele rakjuk a darabolt diót, marcipánt,étcsokit. A tojássárgáját elkeverjüka vajjal, zsírral, mézzel, rummal és a lisztekke szódabikarbonával. Hozzá adjuk az aszalt gyümölcsöket, majd a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt őzgerinc fomába rakjuk és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros - Főispánné remeke
Lekváros - Főispánné remeke

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi citromlével,hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk. 2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kosárka ♥ kekszes kosárka alap
Kosárka ♥ kekszes kosárka alap

A kekszet ledaráljuk, ha nincs darálónk, lehet darált háztartási kekszet is venni, de kloffolóval is össze lehet törni. A 12-es muffinformát kikenjük zsiradékkal, még a teflonost...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Almás piskóta
Almás piskóta

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk