Családireceptkönyv.hu

MÁKOS GUBA TORTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
8 db kifli (szikkadt)
1 l tej
3 db tojássárga
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
15 dkg darált mák
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 mk őrölt fahéj
3-4 ek sárgabaracklekvár
Vaníliás krém hozzávalói:
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
2 db tojássárga

Elkészítés:


A kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan karikázzuk fel.
A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük össze. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a tejhez. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy egy kicsit sűrűbb legyen.
A felkarikázott kiflire szórjuk rá a darált mákot, az őrölt fahéjat, adjuk hozzá a mazsolát, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze.
Öntsük rá a felfőzött tejet, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli felszívja a folyadékot.
A tortaformát zsírozzuk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a mákos kiflit. Ezután kanalazzuk rá a lekvárt, majd egyenletesen kenjük el a kifli tetején. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd helyezzük rá egy tálcára.
A vajat keverjük simára a fele mennyiségű porcukorral. A tojássárgát keverjük simára a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, és a pudingporral. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd állandó kevergetés mellett pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk. A teljesen kihűlt torta tetejére egyenletesen kenjük rá a krémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A habtejszínt verjünk kemény habbá, majd ízlés szerint díszítsük ki a tortát.

MÁKOS GUBA TORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pite
Almás pite

Almás pite 50 dkg finomliszt 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg margarin 8 dkg zsír 1 dl tej 2 dkg élesztő 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tejföl töltelék: 1-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szív süti /nemzeti színű/
szív süti /nemzeti színű/

A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet, a sót és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd háromfe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás palacsinta
Almás palacsinta

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk