1 pohár cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 pohár kefír
20-30 dkg ízlés szerint ribizli
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig keverjük össze a sütőporral.
A kefírt és az olajat keverjük el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg a megtisztított ribizlivel.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc alatt.
Ennél a süteménynél a kefires poharat használjuk mérőeszközként.
1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és az olvasztott vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. 2. Hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű