1 pohár cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 pohár kefír
20-30 dkg ízlés szerint ribizli
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig keverjük össze a sütőporral.
A kefírt és az olajat keverjük el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg a megtisztított ribizlivel.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc alatt.
Ennél a süteménynél a kefires poharat használjuk mérőeszközként.
A tejszínből cukor nélkül kemény habot verünk, és hidegre tesszük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, kimagozzuk, a felét félretéve, a másik felét összeturmixoljuk. A pudingport 9 dl tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a dup...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, majd gombócot gyúrunk, és egy sütőedénybe beletesszük. (Kb. 12 gombóc lesz.) Az öntethez a hozzávalókat simára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA 2 deka vajat, 4 tojás sárgájával és 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 1 csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük....
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Közepes