1 pohár cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 pohár kefír
20-30 dkg ízlés szerint ribizli
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig keverjük össze a sütőporral.
A kefírt és az olajat keverjük el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg a megtisztított ribizlivel.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc alatt.
Ennél a süteménynél a kefires poharat használjuk mérőeszközként.
Öntsük az aszalt gyümölcsöket egy nagyobb tálba. Öntsük rá gyümölcslevet, keverjük jó alaposan össze. Majd keverjük hozzá lisztet és a sütőport (szódabikarbónát). Kikent formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolunk. Hozzáadjuk 12 dkg diót, 1 csomag vaníliáscukrot, 1 tojássárgáját, és összedolgozzuk. 30 percig hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagság...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszát simára kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. 3. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leves...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz