a tésztához összekavarunk:
5 tojássárgát, 4 evőkanál cukrot, 6 ek lisztet, 2 ek kakaót 1sütőport, 1 – 1.5 deci tejet, 1 dl olajat
a tojások fehérjét habbá verjük és belekeverjük a fenti masszába, enyhén folyékony kell, hogy legyen
kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben (18o C foknál ) 3o-35 percig sütjük
szúrópróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e: egy villával megszúrjuk, s ha nem ragad rá a tészta, akkor megvan
hagyjuk kihűlni
a túrókrémhez:
3o dkg tehéntúrót, 2 ek porcukrot, rezselt citromhéjat, 1 nagy kanál jaurtot (joghurtot) és egy ek margarin jól kikeverünk, hidegre tesszük
a tetejére:
fél liter szénsavas üdítőt használunk
felében felodunk 2 tasak vanília pudingot és 2 ek cukrot
a másik felét főni tesszük, amikor felforrt összekeverjük őket
kihütjük
amikor minden kihűlt összerakjuk: a tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rá a pudingos üdítőt, 1.5 órára betesszük a hűtőbe
a tetejére, közveltenül a pudingra gyümölcsszeleteket ( kiwi, narancs stb.)is tehetünk , annak függvényében, hogy milyen színű üdítőt használtunk
időben hozzá kell fogni, ha pl. délutánra szeretnénk, akkor már reggel hozzá kell látni, azért, hogy jól kihűljenek és még legyen ideje összeállni
1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztából roló süt tej, liszt masszává főz, hűt.Utána bele krémsajt, tojás, só. margarin + reszelt sajt, bors,só, sz.dió. összekever a tejes masszával, rolókba tölt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben. A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése:A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű