40 dkg Schar C liszt
2 tojás
1 evőkanál ecet
pici só
2 evőkanál mandulaolaj
kb. 2 dl víz
Az összetevőket jó alaposan bedagasszuk, sokáig, . Nagyon lágy tésztát kell kapnunk. Kiolajozott tálcára rakni olajjal lekenni. Legalább fél órát pihentetni.
Lepedőt liszttel megszórni alaposan, majd kihúzni a tésztát. Nagyon lassan óvatosan, nehogy szakadjon.
210oC-on 20 percig sütni. Hagyni kell kihűlni akkor szeletelni, különben törik, de hidegen tökéletes nem törik.
1. A hozzávalók kimérése, tojás szétválasztása 2. A száraz hozzávalók átszitálása 3. A tojásfehérje kihabosítása, porcukor hozzászitálása 4. A tojás sárgája hozzákeverése a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsokoládékrém – Elkészítése: 4 tojássárgájából 150 g porcukorral gőz fölött sűrű krémet főzünk. 100 g vajat habosra kikavarunk, 3 rúd puhított csokoládéval és belekeverjük a félig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe. A csokoládét 150 m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű