Családireceptkönyv.hu

Hartyáni krémes


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához
25 dkg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
1 tojás
1 dl tej
kb. 30 dkg babapiskóta
0,5 dl rum

A krémhez
4 dl tej
4 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd egy tojással és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és két egyforma lapot sütünk belőle.
A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajat dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémhez, és alaposan összevegyítjük. A kakaós lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük, a másik kakaós lapot.
Másnapig hagyjuk hűtőbe állni, majd hosszúkás szeleteket vágunk belőle.

Hartyáni krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas keksz (Sóbors)
Vajas keksz (Sóbors)

A vajat tegyük egy tálba, elektromos habverővel verjük habosra. Forgassuk hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, alaposan keverjük össze. A végén a vaníliakivonatot és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sokáig eltartható sütemény
Sokáig eltartható sütemény

A lisztet, cukrot, sütőport vaníliás cukrot, vizet a hideg, darabolt margarinnal összegyúrjuk, teszünk hozzá egy kicsit a darált mogyoróból és 3 cm hengereket készítünk. Megkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Mandulás és áfonyás biscotti
Mandulás és áfonyás biscotti

1. lépés Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / 160 ° C-ra. Két nagy tepsit béleljük ki sütőpapírral. Keverjük habosra a tojást, tojássárgáját és a cukorot. Szitáljuk hozzá a lisztet és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk