1 kg alma
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás puding
40 dkg háztartási keksz
1 margarin
20 dkg étcsokoládé
Pucoljuk meg az almákat, s vágjuk fel őket vékony szeletekre, majd cukrot hozzáadva főzzük sűrűre. Főzzünk pudingot, azt is kicsit sűrűbbre, majd keverjük össze az almával. Hagyjuk hűlni a krémet. Addig tegyünk egy réteg kekszet a tepsi aljába, majd öntsük rá a krémet, kenjük szét egyenletesen, majd helyezzünk rá még egy réteg kekszet. Ha elkészült, akkor a tetejére csurgassunk csokoládét, amit olvasszunk fel, s vajjal forraljuk kicsit krémessé. Hagyjuk így pihenni, s megdermedni a csokit, és ha megdermedt, lehet szeletelni.
Mindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet és két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztává keverjük. A felmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű