Tésztához (1 csésze = 200 ml):
1 db tojás
1/2 csésze kristálycukor
1 csésze darált dió
1 csésze tej
½ csésze olaj
1 csésze rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomag vaníliapuding
600 ml tej
5 ek cukor
150 g vaj
Tetejére:
csokoládé
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)
Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!
Túrós 25 dkg tehéntúró 1 db tojás 175 g natúr joghurt 5 dkg vaj (olvasztott) 5 ek zabpehely 2 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 1 kk citromhéj (reszelt) fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 170 fokon barnára sütöm Krém: a vajon kívül mindet összeturmixolom, majd felfőzöm, mint a pudingot. Leveszem a tűzről, akkor megy bele a vaj (nem kell megolvasztani), majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű