Tésztához (1 csésze = 200 ml):
1 db tojás
1/2 csésze kristálycukor
1 csésze darált dió
1 csésze tej
½ csésze olaj
1 csésze rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomag vaníliapuding
600 ml tej
5 ek cukor
150 g vaj
Tetejére:
csokoládé
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)
Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!
Felverjük a tejszínt. A banánt (egy kivételével) villával összetörjük, és az ízlés szerint cukrozott tejfölbe keverjük. Egy nagy tálba egy sor piskótát rakunk, erre jöhet a banános...
Elkészítési idő:Készítsük elő az alapanyagokat és a sütőt melegítsük elő 150 C-ra. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre is szükségünk lesz. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani egy csi...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: