40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl (20 %-os), csipet só
15 dkg darált dió, 10 dkg darált mák, 4 ek. méz, 4 ek, baracklekvár, 10 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozááadjuk a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és 6-7 cm-s köröket szaggatunk a tésztából.
A töltelékhez a diót és a mákot a többi hozzávalót elfelezve összekeverjük és a tésztakorongokra 1-1 teáskanállal teszünk. Feltekerjük és kifli formára igazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk úgy, hogy az hajtás kerüljön alulra.
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg!
Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük a kifliket. Hagyjuk kihűlni, majd jól zárható dobozban tároljuk. Akár 2-3 hétig is eláll, puha marad.
Nálunk csak pár napot ért meg!
Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.) Ezután hozzáadjuk a n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. 2. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz