6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 púpos evőkanál liszt
» 1 csipet só
» késhegynyi sütőpor
» + a töltelékhez,4 tojás sárgája
» 10 dkg porcukor
» 1 kávéskanál vaníliakivonat
» 10 dkg étcsokoládé
» 20 dkg vaj
» 4 evőkanál kakaópor
» 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
» 5 dkg mazsola rumba áztatva
» 5 dkg apróra vágott diót is
» 1-2 evőkanál rum
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a tésztába úgy, hogy a habot ne törjük szét. Öntsük a tepsibe, és süssük meg kb. 12-15 perc alatt, 165 fokon. Ha kész, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel.
A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük, majd lehűtjük. Ebbe a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott étcsokit, a vaníliakivonatot, az átszitált kakaót, a habosra kevert vajat és a rumot.
A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3 részével, megszórjuk mazsolával, narancshéjjal, dióval. Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.
Díszeket is készíthetünk hozzá, ezt már előzőleg is meg lehet csinálni, majd hagyni megszáradni. Ez készülhet akár marcipánból vagy fondantból is.
A kész süteményt ezután hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
vajat, a tojásokat, a tejfölt és a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket. Hűtőbe tesszük 1 órár...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a citrusok reszelt héjával simára keverjük. A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. A vajjal, a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejbe és kevés cukorral felfuttatom. A lisztet átszitálom,tálba öntöm a margarinnal elmorzsolom hozzáadom a tojássárgáját,porcukrot,sütőport,tejfölt,és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű