1 csomag mélyhűtött leveles tészta,
2 nagy piros alma,
1 tojás,
3 ek. CANDEREL édesítőpor
A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát vékony négyzetté nyújtjuk, és négy kisebb négyzetre vágjuk. Megszurkáljuk villával és megkenjük a tojással. A négyzetek közepére, átlósan ráfektetjük az almaszeleteket, megszórjuk kevés CANDEREL édesítőporral, és a két tésztasarkot ráhajtjuk. A csónakokat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, tálalás előtt CANDEREL édesítőport hintünk rá.
A lényeg: tojásonként 2 dkg (kb.1 ek.) liszt és cukor Ez a szabály az M-es tojásra érvényes. Először is kapcsold be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni, mialatt dolgozol a...
Elkészítési idő:Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...
Elkészítési idő:A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magokat és az üres rúddal együtt tedd a mandulatejbe, forrald fel. Az üres rudat ki kell dobni, miután felforrt a tej. A tojássárgákat a porr...
Elkészítési idő: 70 perc