alma
citromsav
cukor
A meghámozott almákat nagylukú reszelőn megreszeljük. Egy tálban a citromsavval megszórjuk. a cukrot is hozzáadjuk, és rozsdamentes villával addig keverjük,amíg pürévé nem válik. Műanyag tálba töltjük és mélyhűtőben lefagyasztjuk. Tálaláskor gombócokat vágunk belőle, fagylaltos kehelybe rakjuk, és frissen reszelt almával, beáztatott,nagy szemű mazsolával megszórva tálaljuk.
A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a zsírt, amiket nagyjából elmorzsolunk, inkább kenünk a lisztben, mert ugye puha, szobahőmérsékletű vajat hasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat és a 10 dkg lisztet alaposan elkevertem. A tésztához a többi lisztet,a tojást, a sót, a cukrot, az ecetet, a tejfölt egy nagyobb tálba készítettem. A vizet kis adagokban ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsire sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 ek cukrot (amíg a cukorkristályok el nem o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű