alma
citromsav
cukor
A meghámozott almákat nagylukú reszelőn megreszeljük. Egy tálban a citromsavval megszórjuk. a cukrot is hozzáadjuk, és rozsdamentes villával addig keverjük,amíg pürévé nem válik. Műanyag tálba töltjük és mélyhűtőben lefagyasztjuk. Tálaláskor gombócokat vágunk belőle, fagylaltos kehelybe rakjuk, és frissen reszelt almával, beáztatott,nagy szemű mazsolával megszórva tálaljuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és mixerrel morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a korábban az 1 dl cukros te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűVedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni. Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe! A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni. Egyszerre p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kenyérsütő gép formájába rakom, alólra a tojássárgák, tej (éppencsak langyos, de legalábbis nem hűtőhideg) és rum, rámérem a lisztet, belereszelem a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű