40 dkg liszt
22,5 dkg hideg vaj
17,5 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 kávéskanál só
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál citrom aroma
1/2 citrom reszelt héja
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc).
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges alakú kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 190 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) 6-8 perc alatt megsütjük.
Ügyeljünk, hogy a sütés alatt ne piruljanak meg a kekszek!
Egy edényben a mézet, a cukrot, a vajat, a tojásokat gőz fölött állandó kevergetés közben besűritjük. A szirupot a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekevjük a szódabika...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra. 2. Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, tönkölybúzaliszt, szódabikarbóna, só) jól összekeverjük. Egy másik tálba (én a mérőedénybe szoktam) kimérjük, és összekeverjük a nedv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 réteg: 1,5 dcl viz, 1 csomag zselatin. Hideg vizbe beletenni és hagyni addig amig megduzzad, aztán forráspontig felmelegíteni. 3 tojás sárgáját , 3 evőkanál porcukorral, 1 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű