40 dkg liszt
22,5 dkg hideg vaj
17,5 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 kávéskanál só
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál citrom aroma
1/2 citrom reszelt héja
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc).
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges alakú kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 190 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) 6-8 perc alatt megsütjük.
Ügyeljünk, hogy a sütés alatt ne piruljanak meg a kekszek!
A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és korongokra szaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és világosra sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Piskóta 1.A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2.A tojásokat szétválasztjuk. 3.Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, ho...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz– A tehéntúrót összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral, melyet előzőleg felfuttatunk egy kis citromlével. – Hozzáadjuk az átszitá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű