Hozzávalók a lapokhoz:
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 púpos evőkanál kakaópor
1 tk szódabikarbóna
4 ek olvasztott méz
2 db tojás
10 dkg margarin
1- dl tej
A krémhez:
2 csg kókuszos pudingpor
6 dl tej
6 ek kristálycukor
3 ek kókuszreszelék
25 dkg margarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
A tészta hozzávalóit 1 dl körüli tejjel összegyúrjuk.
4 cipóra osztjuk.
24×39 cm-es tepsi hátoldalát margarinnal lekenjük.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és 180 fokra melegített sütőben egyenként 7 perc alatt kisütjük.
A krém készítés:
A pudingporokat a tejjel,cukorral csomómentesre elkeverjük és felfőzzük.
A kihűlt pudingot a margarint és a kókuszreszelékkel habosra keverjük.
Nagyon finom selymes krémje lett.
A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel.
A tetejére a csokoládét másnap szeleteljük
A margarint a porcukorral a citrom reszelt héjával és a tojássárgájával habosra keverjük.Hozzágyúrjuk a lisztet.A tésztát kétfelé vesszük és egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen kihűl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kivajazott tálba tesszük, és zsírpapírral lefedjük, konyharuhával szorosan betakarjuk, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Majd gőz fölött, 130...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű