180 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
400 ml 2,8%-os tej
60 ml étolaj
30 ml víz (szóda)
22 g kakaópor - holland
15 g porcukor
A krémhez
200 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál vanília eszencia
A töltelékhez
200 ml kávé (erős főzet)
1 evőkanál porcukor
20 db babapiskóta
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Először a lisztet, csipet sót és kakaóport, majd ehhez keverjük a tojást, tejet, porcukrot, olajat és a szódavizet.
Tapadásmentes palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A krémhez összekeverjük a mascarponét, vanília eszenciát és a porcukrot, ezzel megkenjük a palacsintákat.
A kávéban elkeverjük a porcukrot és pár pillanatra beleáztatjuk a babapiskóták mindkét oldalát. Kettő-kettő darabot a palacsinták közepére helyezünk és feltekerjük őket.
Tálaljuk is az elkészült Tiramisu palacsintákat.
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Amíg p...
Elkészítési idő: 2 óraA hozzávalókat egy nagyobb mikrózható bögrében vagy műzlis tállkában a fenti sorrendben jól összekeverem. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
Elkészítési idő:A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: 1 óra