15 g chia mag*
10 g gluténmentes zabpehely**
5 g hajdinapehely
150 ml mandulatej
5 g xilit
3 g cukrozatlan kakaópor
3 ek presszókávé
1 csipet fahéj
mandulaforgács ízlés szerint
50 g áfonya (vagy egyéb bogyós gyümölcs)
1. Öntsd a chia magot, a pelyheket, a xilitet, a kakaóport és a fahéjat egy tálba/csatos üvegbe/befőttesüvegbe (én az utóbbit használom a szállíthatósága miatt).
2. Keverd össze őket alaposan.
3. Öntsd hozzá a többi hozzávalót is az áfonya és a mandulaforgács kivételével, majd keverd csomómentesre.
4. Óvatosan keverd bele az áfonyát is, majd hagyd állni a hűtőben legalább 1 órán keresztül.
5. Fogyasztás előtt szórd meg mandulával.
* Ha a hígabb pudingot szereted, elég 10g chia mag is.
** Gluténérzékenység esetén figyelj arra, hogy a zabpehely garantáltan gluténmentes legyen. Ha nincs otthon GM zabpehely, inkább hagyd ki, vagy használj több hajdinapelyhet helyette.
A tojásokat, cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelomelegitjuk a sutot 180 fokra -osszekeverjuk a tojasokat + cukrot ..habositjuk -bele a liszt n+ sutopor + olaj -legvegul a tejet =ennek a felet tepsibe ontjuk ( -...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni.Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, egy csipet sót, a fahéjat és a szerecsendiót.Majd hozzáforgatjuka cukrot. Habosra keverjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű