menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg csokoládé (ízlés szerinti)
2 teáskanál isntantkávépor
csipetnyi só
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:


A csokoládét egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, langyosra hűtjük és belekeverjük a kávét és a sót, amikor elolvadt a tejszínt is hozzáöntjük és jól elkeverjük. Mikor krémes állagú, egy dobozba öntjük és lefedjük, hűtőbe tesszük, egy óra múlva már fogyaszthatjuk is. Krémes és ínycsiklandó lesz, jobb mint a fagylalt! Tejszínhabbal, vagy gyümölcsökkel is díszíthetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kakaós mézes krémes
Kakaós mézes krémes

Tészta készítése: A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Linzer-Karácsonyi süti
Linzer-Karácsonyi süti

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, cakkos - virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk a linzereket, a tetejét ugyan olyan szaggatóval, csak lyuk v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Györgyi
Almás, krémes piskóta
Almás, krémes piskóta

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, Ramával enyhén kikenjük, az almát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Bukta
Bukta

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk