20 dkg csokoládé (ízlés szerinti)
2 teáskanál isntantkávépor
csipetnyi só
2 dl főzőtejszín
A csokoládét egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, langyosra hűtjük és belekeverjük a kávét és a sót, amikor elolvadt a tejszínt is hozzáöntjük és jól elkeverjük. Mikor krémes állagú, egy dobozba öntjük és lefedjük, hűtőbe tesszük, egy óra múlva már fogyaszthatjuk is. Krémes és ínycsiklandó lesz, jobb mint a fagylalt! Tejszínhabbal, vagy gyümölcsökkel is díszíthetjük.
1 cs. babapiskótát rummal megkenjük, ecset segítségével. Fele krém – babapiskóta – krém. Tetejére tejszínhab.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A lisztet a sütőporral, a tojásokkal, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a sonkát és a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C-on 20 percig sütjük. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű