1/2 kg túró
450 g tejföl
10 dkg vaj (kicsit olvasszuk meg, hogy könnyen el tudjuk keverni)
8 egész tojás
10 dkg liszt (kb 7 ek)
10 dkg cukor (kb 7 ek)
1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz:
lekvár, vaníliás puding, porcukor
Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre.
Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a kivajazott tepsibe. Terítsük szét egyenletesen.
Tegyük a sütőbe, ahol kb 30 perc alatt elkészül.
Megjegyzés: Az alja és a teteje a tojástól a hő hatására picit keményebb réteget képez. Készìtsétek el bátran!
Tipp: Aki szereti tehet a keverékbe mazsolát is.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat. • Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 26 cm-es átmérőjű sütőformát, melyet vajazzunk, lisztezzünk ki. Liszt helyett akár porcukrot is használhatunk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű