30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
30 dkg Spar free from univerzális liszt
4 dl langyos tej
2 ek. cukor
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott margarin
2 tojás
1 vaniliás cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk kis cukros langyos tejben, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A tejet csak apránként adjuk hozzá. a tojás nagyságától függően pici maradhat ki. Majd lisztezett szilikonlapon jól átgyúrjuk, addig, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután letakarva megkelesztük. Majd tetsző vastagságúra kinyújtjuk, szaggatjuk és olajban kisütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Elkészítés: A túrót áttöröd, hozzákevered a cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, tejfölt és a tejben feloldott zselatint. Formába öntöd a masszát, tehetsz bele gyümölcsöt vagy m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízzel, a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet, zsírt és jól összedolgozom, hagyom egy 15-20 percet pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lehűtjük. A túrót áttörjük, a tojásokat kettéválasztjuk. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű