menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
30 dkg Spar free from univerzális liszt
4 dl langyos tej
2 ek. cukor
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott margarin
2 tojás
1 vaniliás cukor.

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk kis cukros langyos tejben, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A tejet csak apránként adjuk hozzá. a tojás nagyságától függően pici maradhat ki. Majd lisztezett szilikonlapon jól átgyúrjuk, addig, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután letakarva megkelesztük. Majd tetsző vastagságúra kinyújtjuk, szaggatjuk és olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Fánk gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Muffin - Banános-mogyorós muffin
Muffin - Banános-mogyorós muffin

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. 2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, szerecsendiót és a sót. 3. Másik tálban összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Ischler
Ischler

Összegyúrod,hűtőben pihi 1 órát follpackban. Nyújtod,karikákat szúrsz ki,sütöd 180 fokon kb.10 percig. Eperlekvárral töltöd.Egy napot pihenteted. Másnap csokival áthúzod és szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgó kalács lépésről lépésre – a húsvéti sonka
Napraforgó kalács lépésről lépésre – a húsvéti sonka

Kedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző kérte a tartalom eltávolítását. A recept...

Elkészítési idő: 1 óra 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vaníliás kifli 4.
Vaníliás kifli 4.

A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fél cm vastagságú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk