- fél kg nagy szemű zabpehely
- 1 dl olaj
- 1-1,5 dl méz - ízlés szerint
Az olajat elkeverem a mézzel. Sima masszát keverek belőle. A zabpelyhet nagy tálba öntöm. Rálocsolom a masszát, és egy nagy fakanállal addig keverem, míg a ragadós szirup be nem vonja mindenütt a zabpelyhet. Két sütőlapot bélelek ki sütőpapírral, ezeken egyenletesen eloszlatom a zabpelyhet. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütöm. Kiveszem, és hagyom kihűlni. A hideg zabpelyhet nagy üvegekbe morzsolom, és összekeverem aszalt gyümölcsökkel, magokkal vagy más pelyhekkel.
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20150904-a-negy-legjobb-zabpelyhes-reggeli-nem-csak-gyereknek-recept-finomsag.html
A lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóva l összedolgozom. Kinyújtom. A kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt a 6 dkg liszttel elkeverem. A zsíros lisztet a nyújtott tész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz öt tojásfehérjét habbá verem. Egy másik tálban fehéredésig keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a van.cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport és szódabikarbónát, majd a l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Elkészítés: A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rámát a cukorral, utána a tojással összekeverjük. 2. Külön tálban a lisztet a sütőporral összekeverjük. 3. A végén a kettőt összekeverni. 4. Beleönteni a tepsibe, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz