menu

Családireceptkönyv.hu

Granola


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- fél kg nagy szemű zabpehely
- 1 dl olaj
- 1-1,5 dl méz - ízlés szerint

Elkészítés:


Az olajat elkeverem a mézzel. Sima masszát keverek belőle. A zabpelyhet nagy tálba öntöm. Rálocsolom a masszát, és egy nagy fakanállal addig keverem, míg a ragadós szirup be nem vonja mindenütt a zabpelyhet. Két sütőlapot bélelek ki sütőpapírral, ezeken egyenletesen eloszlatom a zabpelyhet. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütöm. Kiveszem, és hagyom kihűlni. A hideg zabpelyhet nagy üvegekbe morzsolom, és összekeverem aszalt gyümölcsökkel, magokkal vagy más pelyhekkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20150904-a-negy-legjobb-zabpelyhes-reggeli-nem-csak-gyereknek-recept-finomsag.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Házi Raffaello golyók
Házi Raffaello golyók

Elkészítés: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet "Búvártúrós barackkal "
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Boci szelet "Búvártúrós barackkal "

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Anyu szelet /szerelmes levél?/
Anyu szelet /szerelmes levél?/

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük. A egyik tésztát kisodorjuk és megkenjük lekvárral. A széleit feltekerjük, közepén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Moskauer - gasztroajándék
Moskauer - gasztroajándék

A tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk