2 csésze (35 dkg) liszt
2 tk sütőpor
1 csésze (25 dkg) cukor
1 csésze tej
1 tk vaníliakivonat
2 ek olaj
2 tojás
A bevonathoz:
csokimáz,
fondant: porcukor+citromlé sűrűre keverve
A csésze 2,5 dl-es.
A sütőt előmelegítem 200 fokosra.
Először összekeverem a száraz hozzávalókat.
A sütőt előmelegítem 200 fokosra.
Először összekeverem a száraz hozzávalókat.
A vajas tésztát nyújtsuk ki. A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk és összeállítjuk a tölteléket. A kinyújtott tésztára rászórjuk a tölteléket és feltekerjük. Olajozott teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverd habosra az édesítővel, 3-4 percig, amíg kifehéredik és krémes lesz. Add hozzá a reszelt sárgarépát, a citrom levét és reszelt héját, keverd el. A száraz hozz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót, darált kávét, és a kézimixer dagasztó villájával jól összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük...
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: Könnyű