menu

Családireceptkönyv.hu

Hajtovány.


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,6 dl tej,2 tojás sárga,1 dl olaj,2 e.k só,cukor,5 dkg élesztő.Töltelék:20 dkg vaj,1 t.k só,1 tojás,20-25 dkg sajt reszelve(lehet a fele füstölt is).

Elkészítés:


Lágyabb kelt tésztát gyúrni, duplájára keleszteni (1 óra).Lisztes deszkán 1,5 cm-re kinyújtani.Krém hozzávalóit el keverni,és meg kenni vele a tésztát.Feltekerni mint a piskóta tekercset,háromszögbe vágni,sütőpapiros tepsibe rakni,és fél órát pihentetni.Tetejét tojás fehérjével meg kenni,reszelt sajttal meg szórni,és 180 fokos előmelegített sütőben meg sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bármilyen sós töltelékkel meg tölteni.....gombás,tepertős,túrós,zöldséges......

Hajtovány.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes zabpalacsinta
Mézes zabpalacsinta

A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keksztekercs
Keksztekercs

A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró, gyümölcs, vanília, már kész is!!
Túró, gyümölcs, vanília, már kész is!!

A zselatint tegyük az ananászlébe, vízgőz felett melegítsük, amíg a zselatin teljesen felolvad. A túrót, a vaníliát, a sűrített tejet és a tejfölt keverjük össze robotgépben. A maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Lekváros/Mogyorókrémes levél gluténmentesen
Lekváros/Mogyorókrémes levél gluténmentesen

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Miután felfutott 150 g Schär mix B liszt, 100 g Nutri Free mix per pane liszt, egy ek. cukor, egy kevés só (a Nutri Free miatt al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk