1 kg liszt,6 dl tej,2 tojás sárga,1 dl olaj,2 e.k só,cukor,5 dkg élesztő.Töltelék:20 dkg vaj,1 t.k só,1 tojás,20-25 dkg sajt reszelve(lehet a fele füstölt is).
Lágyabb kelt tésztát gyúrni, duplájára keleszteni (1 óra).Lisztes deszkán 1,5 cm-re kinyújtani.Krém hozzávalóit el keverni,és meg kenni vele a tésztát.Feltekerni mint a piskóta tekercset,háromszögbe vágni,sütőpapiros tepsibe rakni,és fél órát pihentetni.Tetejét tojás fehérjével meg kenni,reszelt sajttal meg szórni,és 180 fokos előmelegített sütőben meg sütni.
Lehet bármilyen sós töltelékkel meg tölteni.....gombás,tepertős,túrós,zöldséges......
A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel cukorral is hozzáadjuk. Beletesszük a tojást,a sót,végén az olaj is belekerül. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180-190 °C-ra, és egy tepsit kikenünk kevés vajjal.) 1. Ezután a vajat a vaníliás cukorral, cukorral és kevés sóval habosra keverjük. Ezután fokozatosan ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hólabdatortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű