1 kg liszt,6 dl tej,2 tojás sárga,1 dl olaj,2 e.k só,cukor,5 dkg élesztő.Töltelék:20 dkg vaj,1 t.k só,1 tojás,20-25 dkg sajt reszelve(lehet a fele füstölt is).
Lágyabb kelt tésztát gyúrni, duplájára keleszteni (1 óra).Lisztes deszkán 1,5 cm-re kinyújtani.Krém hozzávalóit el keverni,és meg kenni vele a tésztát.Feltekerni mint a piskóta tekercset,háromszögbe vágni,sütőpapiros tepsibe rakni,és fél órát pihentetni.Tetejét tojás fehérjével meg kenni,reszelt sajttal meg szórni,és 180 fokos előmelegített sütőben meg sütni.
Lehet bármilyen sós töltelékkel meg tölteni.....gombás,tepertős,túrós,zöldséges......
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe őket és gyúrjuk össze. 5 percre tegyük félre pihenni. Ha letelt a pihentetési idő, bambuszros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent ugyanazzal a bögrével mérjünk ki. Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, végül a sütőport és a fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csöröge fánk elkészítése sokkal egyszerűbb, különösebb tudást nem igényel. Összegyúrunk lisztet, tojást, (vagy csak sárgáját) egy kávéskanál porcukrot, egy kevés tejfelt, csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrokat, a sót és a reszelt citromhéjat is. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű