Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kávés-mogyorós rigójancsi


Írta:

Elk. idő: 60 PERC + HŰTÉS
Adag: 14-16 DARABHOZ
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához: 6 tojás 12 dkg cukor 1 csomag sütőpor 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor 10 dkg liszt

A töltelékhez: 1 liter hideg habtejszín 10 dkg porcukor 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor fél dl presszókávé 2 teáskanál zselatin 2 evőkanál mogyorómassza (helyettesíthető mogyorókrémmel, akkor barnább lesz a krém) fél dl víz

A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé 5 dkg durvára vágott mogyoró

Elkészítés:


1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egy 30×30 cm-es lapot kenünk a masszából, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

3. A kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, az egyik lapot bevonjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott 15 dkg étcsokoládéval.

4. A töltelékhez kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport és a hideg presszókávéban megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített 1 teáskanál zselatint. A kávés krémet egyenletesen elkenjük a natúr piskótalapon. 15-20 percre mélyhűtőbe tesszük dermedni.

5. A másik adag tejszínbe beleforgatjuk a mogyorómasszát/mogyorókrémet és a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített maradék 1 teáskanál zselatint. A mogyorós krémet a megdermedt kakaós krémre kenjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

6. A csokoládéval bevont piskótalapot 1416 kockára vágjuk, majd szorosan egymás mellé, a mogyorós krémre helyezzük a darabokat. Forró vízbe mártott késsel átvágjuk a süteményt a kockák mentén. Tálalás előtt durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Kávés-mogyorós rigójancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi fitt paleo "túrógombóc"
Szafi fitt paleo "túrógombóc"

Elkészítés: Turmixoljuk össze a totut, kókuszolajat, a citrom levét és héját, a vanília őrleményt, és a tojást. Majd keverjük hozzá a süteménylisztet, és gyúrjuk össze. Pihentes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kókuszos - Bounty - OK
Kókuszos - Bounty - OK

1. A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. 2. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

Összeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kossuth kifli
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Kossuth kifli

A vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk