szerencsehozók
Hozzávalók a kekszes alaphoz
1,5 dl narancslé
10 dkg olvasztott étcsokoládé
50 dkg darált keksz
Hozzávalók
10 dkg piros ételfestékkel összekevert kókuszreszelék
rózsaszín, fekete és zöld marcipán
1 tojásfehérje 1 evőkanál cukorral felverve
10 dkg olvasztott étcsokoládé
A kekszes alapból 4,5-5 cm átmérőjű golyókat formázunk. A kéményseprő testét étcsokoládéba és a tortadarába forgatjuk, a malacét epres fehércsokoládéba és a piros kókuszreszelékbe. Színes marcipánnal dekoráljuk, ha kell, étcsokoládét használhatunk ragasztónak.
1. A citromlevet egy kis edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belerakjuk a vaj felét és addig kevergetjük, míg sima krém lesz. 2. A vaj másik felét habosra verjük a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrom, és ketté veszem. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem. Erre pedig az alábbi tölteléket teszem. A túrótöltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű