4 tojás
100 g kókuszolaj
3 púpos evőkanál xylit
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál vanília kivonat
fél teáskanál szódabikarbóna
300 g cukkini püré
3 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál kakaópor
100 g étcsoki (legalább 70% kakaótartalommal)
A tojásokat a kókuszolajjal és a xylittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, fahéjat, vaníliakivonatot. A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprítógépben gyakorlatilag püré állagúra aprítjuk. Hozzáadjuk a keverőtálban lévő tojásos alaphoz, elkeverjük. Ezután jön a kakaópor, olvasztott csokoládé és a végén a kókuszliszt, kanalanként adagolva, hogy a kívánt tészta-állagot elérjük.
20 x 20 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Teljesen kihűlve, hűtőből kivéve nyeri el igazi brownie állagát és ízét.
Tetejét kókusz tejszínből vert tejszínhabbal és eperrel díszíthetjük.
http://emmatyiblog.blogspot.hu/2013/09/cukkini-brownie.html
1. A málnát a cukorral főzzük össze, majd passzírozzuk át egy szűrőn. 2. A darált zabkekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, és kavarjuk össze. 3. Ezután simítsuk a sütőpapírra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz 500 g vajból, és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat és ne is habosítsuk ki. Csak lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEz egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa hozzávalókat összekeverjük és egy kisebb serpenyőben kisütjük. Pirított baconnel és juharsziruppal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű