250 gr sovány túró
500 ml sovány tejszín
glutén mentes keksz, 17 db
2 csom. hidegen oldódó zselatin, granulátum
Xilit ízlés szerint ( én 3 EK. tettem)
100 g fagyasztott áfonya
1 db citrom reszelt héja
Csatos tortaforma aljába körbe rakom a kekszet, a túrót a tejszínnel összekeverem, a korábban xilittel megszórt kiolvadt áfonya levét bele csurgatom, ezután folyamatos keverés közben beleszórom a zselatin port. Tetejére az áfonya szemeket kicsit bele simítom, majd hidegen oldódó színtelen torta zselével leöntöm. Hűtőben kb 3-4 óra várakozás.
Az egész desszert 1002,25 Kcal 220 g CH
Én 10 szeletre vágom: ebből lehet bűnözni,
1 szelet: 100 Kcal: 22 g CH, 0,67 gr zsír
1. A tojások fehérjét 3 ek vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. 2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óratölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almas...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálban összekeverni, majd egy kisebb tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben készre sütni. Ha kihűlt porcukorral meghinteni, és felszeletelni.
Elkészítési idő: 1 óra1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. 2. Két részre osztom. Az egyik labdából lapot nyújtok. Kb 20×25 cm -es tepsibe simítom, amit vajazni...
Elkészítési idő: